Huurderscheck uit laten voeren? | Kies voor zekerheid | Validata

Huurderscheck

Een geschikte en betrouwbare huurder vinden voor uw woning is een lastige klus. Vervelende situaties waarin de huurder niet betaalt wilt u uiteraard voorkomen. Hoe vindt u de geschikte huurder en voorkomt u dat u in zee gaat met een onbetrouwbare huurder?

Er zijn veel factoren die meespelen die de ene huurder wel geschikt maakt en de andere niet. Het allerbelangrijkste is dat de huurder betrouwbaar is en dat de informatie die de huurder over zichzelf geeft klopt. Zo hebben zowel de huurder als verhuurder een juiste voorstelling van zaken en beslissen of het voordelig is om de overeenkomst te sluiten. Met een huurderscheck weet u zeker dat de gegevens die u heeft ook kloppen. Met een check kunt u verifiëren of bepaalde belangrijke feiten correct zijn voorgespiegeld door de potentiële huurder. Door zo’n check weet u gelijk met wat voor huurder u te maken heeft.

Preventieve huurderscheck
Een preventieve huurderscheck kan u als verhuurder een hoop ellende besparen. De huurder huurt je het huis, maar als eigenaar blijft de woning nog steeds uw eigendom. Een huurder vinden die betrouwbaar en integer is, is belangrijk. Dan kunt u er vanuit gaan dat iemand met respect en zorg met uw eigendom omgaat. Voorkom vervelende situaties waarin u bijvoorbeeld de huurder uit huis moet zetten omdat deze geen huur meer betaalt.

De huurderscheck ontzorgt
Het hoofddoel van een huurderscheck is ontzorgen. Het wegnemen van de zorgen bij de verhuurder en gemak en zekerheid bieden. Met verschillende mogelijkheden binnen de kaders van de wetgeving rondom de privacy biedt een check vertrouwen bij een huurder vinden. Het werk wordt uit handen genomen en het screeningsproces wordt volledig begeleid. Uiteindelijk heeft u de zekerheid dat de gegevens van uw huurders in orde zijn.

De huurderscheck is een controle van de feiten
Bij een check wordt de potentiële huurder niet ‘beoordeeld’, er wordt slechts gecontroleerd welke feiten kloppen. Deze screening gebeurt op een gebruiksvriendelijke manier, volledig digitaal en werkt snel en efficiënt. Na afloop van de screeningsprocedure ontvangt u een digitaal screeningsrapport met de uitkomst van de screening. Alle screeningsonderdelen kunnen als volgt worden afgerond:
• Groen vinkje: De benodigde informatie is aanwezig en/of de aangeleverde informatie is correct.
• Uitroepteken: Extra aandacht is vereist bij dit screeningsonderdeel.
• Vraagteken: De verificatie van de geleverde informatie is onmogelijk gebleken.

Uw huurder checken? Een waardevolle investering
Een huurderscheck is een investering vooraf die het meer dan waard is. Het zal immers meer ellende opleveren als achteraf blijkt dat de huurder onbetrouwbaar is. Voorkom dat u voor vervelende verrassingen komt te staan en vraag een account aan!

Vorige post

Volgende post