Menu

CV check om onnodige risico’s te voorkomen

Het niet controleren en verifiëren van de educatie en werkervaring kan veel risico's met zich meebrengen, zorg ervoor dat je dit risico beperkt.

CV check om CV fraude te voorkomen

Liegen doet iedereen weleens. Bovendien komt het oppoetsen en overdrijven van informatie op het Curriculum Vitae goed uit wanneer je indruk wil maken op een (nieuwe) werkgever. Bijvoorbeeld het opvullen van een gat in het cv door uitbreiding van de arbeidsduur of het verzinnen van gehele opleidingen, titels en functies. Uit onderzoek blijkt dat 71% van alle CV’s onwaarheden bevat. Dit percentage betreft ook vergissingen en onbewuste afwijkingen die een minimale impact hebben op het resultaat van de screening. Alles bijeengenomen bedraagt 8 – 10% échte leugens. In deze blog vertellen wij graag meer over het belang van employment screening om CV fraude te voorkomen.

18 maanden gevangenisstraf voor man die zich voordeed als bekwaam psycholoog

Het opzettelijk liegen over en vervalsen van het CV kan grote gevolgen hebben. Zo werd een 63-jarige man uit Arnhem begin 2021 veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden. Hij heeft meerdere malen gesolliciteerd met een vals CV, frauduleuze diploma’s en ander ongeldige documenten. Met de werkervaring en opleidingen die hij had verzonnen, wist hij bij drie verschillende zorginstanties in dienst te treden. Door zijn overtreding hebben patiënten maandenlange vertraging in hun diagnostiek en behandeling ondervonden en zijn hun klachten mogelijk verergerd.

Kortom, het niet controleren en verifiëren van de educatie en werkervaring kan veel risico’s met zich meebrengen, zorg ervoor dat je dit risico beperkt door het screenen van je sollicitanten.

Voorkom onnodige risico’s met employment screening

De screening van het CV via Validata

Zelfs als organisaties nog niet officieel screenen, doen zij tijdens sollicitatieprocedures vaak al wel onderzoek naar de achtergrond van potentiële medewerkers. Zo worden diploma’s bijvoorbeeld opgevraagd en referenten benaderd. Maar doordat deze handelingen niet worden beschouwd als screening, voldoen zij niet aan de officiële wet- en regelgeving.

Bij Validata bestaat de screening van het CV uit de volgende checks:

Diploma check

Met een diploma check, oftewel educatie check, ben je zeker dat (potentiële) medewerkers de juiste basis hebben om hun werk correct uit te voeren. Bij deze check controleert Validata de hoogst genoten opleiding van de kandidaat. Certificaten van trainingen en cursussen kunnen niet worden geverifieerd.
Dit is uiterst belangrijk, omdat het in het in verschillende sectoren verplicht is om enkel gekwalificeerd personeel in dienst te hebben.

Referentiecheck

Tijdens een referentiecheck, oftewel werkervaringscheck, wordt de werkervaring van een (potentiële) medewerker objectief gecontroleerd. De opgegeven referent of HR-afdeling wordt per mail benaderd op zijn zijn/haar zakelijk mailadres met een link voor het referentieverzoek. Hierin wordt de werkperiode, opgegeven functie en werkgever nagegaan.
De screening checks worden uitgevoerd op basis van de informatie die de kandidaat aanlevert in het online systeem van Validata en dus niet op basis van wat er in het persoonlijke CV staat. Validata levert hiermee een objectief screeningsrapport. Idealiter vergelijkt de werkgever de feitelijke informatie uit het screeningsrapport met het persoonlijk CV, om te zien of deze overeenkomen.

Screening checks van Validata