Cookiebeleid

Deze cookieverklaring is voor het laatst geupdatet op juni 17, 2019 en is van toepassing op inwoners van de Europese Economische Ruimte.

1 Introductie

Op onze website, https://validatagroup.com (hierna: “de website”) wordt gebruikgemaakt van cookies en andere aanverwante technieken. (Hierna geldt dat alle technieken voor het gemak “cookies” worden genoemd). Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld, worden cookies geplaatst. In het onderstaande document informeren wij u over het gebruik van cookies op onze website.

2 Wat zijn cookies?

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer of ander apparaat wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers of die van de betreffende derde partijen teruggestuurd worden.

3 Wat zijn scripts?

Een script is een stukje programmacode dat wordt gebruikt om onze website goed te laten functioneren en interactief te maken. Deze code wordt uitgevoerd op onze server, of op uw apparatuur.

4 Wat is een webbeacon?

Een webbeacon (ook pixeltag) is een klein, onzichtbaar stukje tekst of afbeelding op een website dat gebruikt wordt om verkeer op een website in kaart te brengen. Om dit te doen worden er met behulp van webbeacons verschillende gegevens van u opgeslagen.

5 Toestemming

Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een pop-up met uitleg over cookies. Zodra u klikt op ‘Alle cookies’ geeft u ons toestemming om alle cookies en plugins te gebruiken zoals omschreven in de pop-up en deze cookieverklaring. U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, u moet er dan wel rekening mee houden dat onze website dan mogelijk niet meer optimaal werkt.

6 Derden

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Wij kunnen alleen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Partijen zoals Google zijn aan te merken als zelfstandige verwerkingsverantwoordelijken in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze bedrijven te lezen.

7 Cookies

7.1 Technische of functionele cookies

Sommige cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de website goed werken en dat uw gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Door het plaatsen van functionele cookies zorgen wij ervoor dat u onze website makkelijker kunt bezoeken. Op deze manier hoeft u bijvoorbeeld niet steeds opnieuw dezelfde informatie in te voeren bij een bezoek aan onze website en is het onder andere mogelijk dat de artikelen in uw winkelmandje bewaard blijven tot dat u heeft afgerekend. Deze cookies mogen wij plaatsen zonder dat u hier toestemming voorgeeft.

7.2 Advertentie cookies

Op deze website gebruiken wij advertentiecookies, waarmee wij inzicht vergaren in campagneresultaten. Dit gebeurt gebaseerd op een profiel die wij creëren op basis van uw browsegedrag op https://validatagroup.com. Met deze cookies wordt u als websitebezoeker gelinkt aan een unieke ID. Echter profileren we u niet met als doel om gepersonaliseerde advertenties te tonen.

Aangezien deze cookies worden aangemerkt als tracking cookies, vragen wij voor het plaatsen hiervan dan ook uw toestemming.

7.3 Social media buttons

Op onze website zijn buttons opgenomen van LinkedIn om webpagina’s te kunnen promoten (o.a. “liken”, “pinnen”) of delen (o.a. “tweeten”) op sociale netwerken zoals LinkedIn. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van LinkedIn zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. De social media buttons kunnen ook bepaalde gegevens opslaan en verwerken, zodat er aan u gepersonaliseerde advertenties getoond kunnen worden.

Leest u de privacyverklaring van deze partijen door (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken. De informatie die zij verzamelen, wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. LinkedIn zijn gevestigd in de Verenigde Staten.

8 Geplaatste cookies

Google Analytics
Doel: Performance
Retentieperiode: From session up to  two years
Beschrijving: We use Google Analytics, a web analytics service provided by Google. Google Analytics uses cookies that allows us to analyze the use of our website and to compile reports on website activity and internet usage.
Gebruikte namen Delen
_ga, _gid, _gat, _gaexp, _utm, __utmc, UTMD_, __utmv, __utmz, _gat_gtag_UA_ID, gadwp_wg_default_view, gadwp_wg_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_ir_default_metric Privacyverklaring
Livechat
Doel: Real-time chat cookie
Retentieperiode: 365 days
Beschrijving: Live Chat is a chat system which can help users with questions regarding our products and website.
Gebruikte namen Delen
hide_eye_catcher, autoinvite_callback, __lc.visitor_id, hide_eye_catcher, autoinvite_callback, __lc.visitor_id, lc_invitation_opened, lc_window_state, lc_sso9818825, __lc_visitor_id Privacyverklaring
WPML
Doel:
Retentieperiode:
Beschrijving: WPML is a cookie used to provide different languages for an user. Also it checks which language a user is using.
Gebruikte namen Delen
wpml_browser_redirect_test, _icl_current_language, _icl_visitor_lang_js, _icl_current_admin_language_ Privacyverklaring
PHP Session ID
Doel: Storing user data across pages for functional purposes
Retentieperiode: Store data for users to use in the web application
Beschrijving: Sessions are a simple way to store data for individual users against a unique session ID. Session IDs are sent to the browser via session cookies and the ID is used to retrieve existing session data
Gebruikte namen Delen
PHPSESSID Privacyverklaring
Google Ads Optimization
Doel: Personalised advertisements
Retentieperiode: 1 year
Beschrijving: Google tracks users across platforms to target users with highly personalised ads
Gebruikte namen Delen
PREF, NID, id, _drt_, HSID, SSIDAPISID, SAPISID, __ut, OGPC, SID, HSID, SSID, APISID, SNID, CONSENT, _gat_gtag_UA_xxxxxx Privacyverklaring
WordPress
Doel: WordPress log in cookie
Retentieperiode: 30 days
Beschrijving: Cookie to keep you logged in
Gebruikte namen Delen
_wordpress_ Privacyverklaring
Algolia
Doel: This cookie is used to be able to use the Algolia search function on our website.
Retentieperiode: 365 days
Beschrijving: This cookie is used to be able to use the Algolia search function on our website.
Gebruikte namen Delen
algoliasearch-client-js Privacyverklaring
WP_API Schema
Doel: This cookie makes it possible to provide Schema JSON-LD / SEO markup for articles, events, local business, products, recipes, reviews and many more.
Retentieperiode: 365 days
Beschrijving: This cookie makes it possible to provide Schema JSON-LD / SEO markup for articles, events, local business, products, recipes, reviews and many more.
Gebruikte namen Delen
wp-api-schema-model, wp-api-schema-model_xxxxxx Privacyverklaring
Hotjar
Doel: Performance
Retentieperiode: session
Beschrijving: On this website, we use Analytics and services from Hotjar, a company based in Malta. HotJar helps us gain insight into how our website is used. We place this cookie ourselves.
Gebruikte namen Delen
_hjUserId, _hjIncludedInSample, _hjMinimizedTestersWidgets, _hjClosedSurveyInvites, _hjDonePolls, _hjMinimizedPolls, _hjDoneTestersWidgets Privacyverklaring
Linkedin
Doel: Linkedin places cookies to track users
Retentieperiode:
Beschrijving:
Gebruikte namen Delen
X-LI-IDC Privacyverklaring
Google Recaptcha
Doel:
Retentieperiode:
Beschrijving:
Gebruikte namen Delen
Privacyverklaring
Google Maps
Doel: Google Maps cookie
Retentieperiode: 30 days
Beschrijving: Google Maps cookies to track individual users.
Gebruikte namen Delen
NID Privacyverklaring
Vimeo
Doel: To display and deliver videos we use Vimeo, a video sharing website. The embedded Vimeo player uses cookies to check if certain features or preferences have been selected by the user.
Retentieperiode: 365 days
Beschrijving: Cookies to track individual users.
Gebruikte namen Delen
vuid

, __utma, __utmt_player, __utmz, __utmc, __utmb Privacyverklaring
YouTube
Doel: Youtube cookie to track individual users
Retentieperiode: 30 days
Beschrijving: Cookies to track individual users.
Gebruikte namen Delen
Privacyverklaring
Do not track
Doel: Stores cookie consent
Retentieperiode: 365 days
Beschrijving: This cookie is placed whenever we detect a ‘do not track me’ signal from your browser and prevents tracking cookies from being placed.
Gebruikte namen Delen
dont_track_me Privacyverklaring
Complianz
Doel: Remember the cookie warning choice
Retentieperiode: 365 days
Beschrijving: Complianz stores the user preferences for the cookie warning banner
Gebruikte namen Delen
cmplz_all, cmplz_event_xxx, cmplz_stats, cmplz_id, complianz_config, complianz_consent_status, complianz_policy_id Privacyverklaring
WP Do Not Track
Doel: This cookie is used to stop plugins and themes from adding 3rd party tracking code and cookies.
Retentieperiode: 365 days
Beschrijving: This cookie is used to stop plugins and themes from adding 3rd party tracking code and cookies.
Gebruikte namen Delen
wp-donottrack_feed, dont_track_me Privacyverklaring
ET Editor
Doel: This cookie is set by ET Editor and is being used as a session cookie.
Retentieperiode: 365 days
Beschrijving: The cookie makes it possible for us to adjust the website in different manners via a Page Builder tool.
Gebruikte namen Delen
et-editor-available-post, et-editor-available-post-xxxx-bb Privacyverklaring
Mendix Cookies
Doel: Sessie cookie om UserID’s te controleren
Retentieperiode: Tot het einde van de sessie; bij beëindiging van de browser sessie (via sluiten van de browser) wordt de cookie verwijderd.
Beschrijving: Deze cookie wordt gebruikt om een gebruiker sessie te identificeren. Bij beëindiging van de browser sessie wordt de cookie verwijderd.
Gebruikte namen Delen
XASSESSIONID, xasid Privacyverklaring

9 Uw rechten met betrekking tot persoonsgegevens

U heeft de volgende rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens:

  • U hebt het recht om te weten waarom uw persoonsgegevens nodig zijn, wat ermee gebeurt en hoe lang deze worden bewaard.
  • Recht op inzage: u kunt een verzoek indienen om inzage in de gegevens die we van u verwerken.
  • Recht op rectificatie en aanvulling: u hebt het recht om uw persoonlijke gegevens aan te vullen, te corrigeren, te verwijderen of te blokkeren wanneer u maar wilt.
  • Als u ons toestemming geeft om uw gegevens te verwerken, heeft u het recht om die toestemming in te trekken en uw persoonlijke gegevens te laten verwijderen.
  • Recht op dataportabiliteit: u hebt het recht om al uw persoonlijke gegevens op te vragen bij de Verwerkingsverantwoordelijke en deze in zijn geheel over te dragen aan een andere Verwerkingsverantwoordelijke.
  • Recht op bezwaar: u kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw gegevens. Wij komen hieraan tegemoet, tenzij er gegronde redenen voor verwerking zijn.

Om deze rechten uit te kunnen oefenen, kunt u contact met ons opnemen. Zie hiervoor de contactgegevens onder aan deze cookieverklaring. Heeft u een klacht over hoe we met uw gegevens omgaan, dan horen wij dit graag van u, maar u heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder (de Autoriteit Persoonsgegevens)

10 Cookies in- / uitschakelen en verwijderen

Via uw internetbrowser kunt u cookies automatisch of handmatig verwijderen. U kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Een andere mogelijkheid is dat u uw internetbrowser zodanig instelt dat u een bericht ontvangt als er een cookie wordt geplaatst. Meer informatie over deze mogelijkheden kunt u vinden in de instructies van de Help-functie van uw browser. Of u kunt uw voorkeuren op de volgende pagina aangeven: www.youronlinechoices.eu.

Let op: onze website werkt mogelijk niet optimaal als alle cookies zijn uitgeschakeld. Als u wel de cookies in uw browser verwijdert, worden ze na uw toestemming opnieuw geplaatst bij een nieuw bezoek aan onze websites.

11 Contact details

Voor vragen en/of opmerkingen rondom ons cookiebeleid en deze verklaring kunt u contact met ons opnemen via de volgende contactgegevens:

Validata Group B.V.
Prins Hendriklaan 43, 1075 BA, Amsterdam
Nederland
Website: https://validatagroup.com
Email: privacy@validatagroup.com
Telefoonnummer: 020 535 68 98

Trek cookie toestemming inHuidige status: GeaccepteerdHuidige status: Geweigerd