Menu

Zakelijke Dienstverlening

Met het uitbesteden van employment screening bespaar je veel tijd, energie en geld.

Efficiënt screeningsproces biedt snelle resultaten

Natuurlijk wil je kunnen vertrouwen op de kwaliteit en integriteit van (potentiële) medewerkers. Employment screening is hiervoor een handige tool. In een efficiënt proces worden alle relevante persoonsgegevens gecheckt. Goede begeleiding zorgt voor een positieve candidate experience en snelle resultaten. Zo kan jij nog betere keuzes maken.

Meer focus door uitbesteden van employment screening

Outsourcen aan een professionele screeningsorganisatie betekent dat je voldoet aan alle relevante (privacy) wet- en regelgeving. Daarnaast voorkom je dubbel werk doordat alle onderdelen netjes op elkaar aansluiten en gegevens direct worden gecheckt bij de bron. Jouw medewerkers hoeven hun aandacht niet te verdelen en kunnen zich volledig focussen op andere taken.

Screeningsprofielen

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende screeningsprofielen welke Validata aanbiedt binnen de zakelijke dienstverlening.

Goed

€50
 • ID Check
 • VOG
 • Integriteitsverklaring
Aanvragen

Beter

€110
 • ID check
 • VOG
 • Educatiecheck
 • Integriteitsverklaring
 • Werkervaringscheck
  (1 referent)
Aanvragen

Best

€160
 • ID check
 • VOG
 • Educatiecheck
 • Integriteitsverklaring
 • Kredietcheck
 • Werkervaringscheck
  (5 jaar)
Aanvragen

Add-ons

De screeningsprofielen kunnen worden uitgebreid met aanvullende checks, de ‘add-ons’, waardoor je een employment screening kan inrichten naar de wensen van jouw organisatie. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat je als organisatie proportioneel dient te screenen. De onderstaande tabel geeft een kleine selectie van de add-ons weer.

Goed

 • PEP- & Sanctielijsten
 • Insolventieregister
 • Upload diploma

Beter

 • Referentiecheck (1 referent)
 • PEP- & Sanctielijsten
 • Insolventieregister

Best

 • PEP- & Sanctielijsten
 • Internetprofiel
 • Check op klantspecifieke documenten

Uitleg screeningsonderdelen

ID-check

Validata verifieert, zowel nationaal als internationaal, de authenticiteit van het identiteitsbewijs. Daarnaast geeft het VIS-register een melding wanneer het identiteitsdocument als gestolen of vermist is opgegeven.

Educatiecheck

Validata verifieert zowel de huidige opleiding als reeds behaalde diploma’s. Cursussen en/of trainingen kunnen echter niet geverifieerd worden. Voor het verifiëren van opleiding(en) werken wij samen met verschillende dataleveranciers.

Let op! Voor iedere extra opleiding betaalt u een toeslag van € 25. Voor ieder buitenlands diploma dat wordt geverifieerd betaalt u als opdrachtgever een toeslag van € 75.

Werkervaringscheck

Validata verifieert de werkervaring van de afgelopen vijf jaar. Via een beveiligde link wordt een aangewezen referent of HR-afdeling benaderd om het volgende te checken:

 • Klopt de opgegeven werkgever?
 • Klopt de opgegeven werkperiode (tot op de dag nauwkeurig)?
 • Klopt de opgegeven functie?

De antwoorden van opgegeven referenten zijn terug te lezen in het screeningsrapport. Reageert de referent of HR-afdeling niet na herhaaldelijke verzoeken die per e-mail worden verstuurd? Dan neemt Validata Support telefonisch contact op met de opgegeven referent.

Integriteitsverklaring

Validata faciliteert een verklaring met integriteitsvragen vragen over bijvoorbeeld eventuele, lopende strafrechtelijke zaken en nevenfuncties van de betrokkene. De betrokkene dient deze vragen naar waarheid te beantwoorden, waarna hij/zij deze integriteitsverklaring tevens ondertekent. De uitkomst van deze integriteitsverklaring vindt u terug in het screeningsrapport.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) / Criminal Background Check

Validata faciliteert de aanvraag van de Verklaring Omtrent het Gedrag of een buitenlandse equivalent.

Beschikt de betrokkene over een DigiD? Dan zetten wij de VOG-aanvraag online voor hem/haar klaar. De betrokkene ontvangt een e-mail van Dienst Justis, waar hij/zij de aanvraag met zijn/haar DigiD dient te bevestigen. Pas na de bevestiging wordt het proces gestart. De VOG wordt vervolgens per post bij de betrokkene bezorgd, waarna hij/zij een kopie hiervan dient te uploaden in het systeem van Validata.

Beschikt de betrokkene niet over een DigiD? Dan begeleiden wij de betrokkene bij de aanvraag van een VOG bij het gemeenteloket. Wanneer de betrokkene de afgelopen jaren in het buitenland heeft gewoond, dan ondersteunen wij hem/haar bij het verkrijgen van de relevante Criminal Background Check van het betreffende land.

Kredietcheck

Validata biedt informatie over mogelijk lopende betalingsissues, bedrijven op naam en adres, civielrechtelijke uitspraken en registratie in het curateleregister.

PEP, compliance- en sanctielijsten, adverse media

Validata verifieert registratie in een Politically Exposed Persons-list (PEP-lijst) en sanctielijsten. Hiervoor worden wereldwijd diverse, internationale lijsten geraadpleegd. Ook worden mediabronnen waarin de persoon wordt genoemd, opgenomen in het screeningsrapport.

BTW-nummer check

Validata verifieert de geldigheid van het BTW-nummer en/of de status van een bedrijf zoals het geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel (KvK).

 

Bedrijfscheck KVK

Deze check verzamelt gegevens over het bedrijf/de bedrijven van de kandidaat bij de volgende dataleveranciers: Dun & Bradstreet, de Kamer van Koophandel, Graydon, UBO en PEP-, compliance- en sanctielijsten voor bedrijven.

Whitepaper

Het screenen van bepaalde groepen en het checken van bepaalde gegevens is inmiddels een veelbesproken en beschreven thema, maar wat houdt het nu precies in, en waarom doen we dit ook alweer?

Download de whitepaper

Klant aan het woord

GGN

‘Validata biedt een snelle manier om potentiële medewerkers te screenen, waarmee het laatste deel van het wervingsproces uit handen wordt genomen. Vragen over ingediende screenings worden altijd direct en adequaat beantwoord. Wij kunnen Validata zeker aanbevelen.’

Ilse Klaver Coördinator PSA
Yacht

‘Wij werken al sinds 2012 samen met Validata. Zelf de screening uitvoeren was niet wenselijk omdat dit specialistische werk bovenop onze primaire verantwoordelijkheden zou komen. Onze dienstverlening vraagt om snelle screeningsresultaten en Validata kan dit garanderen.’

Jannechien Peek Senior Projectmanager
Ordina

‘Niet alleen kunnen we altijd rekenen op onze contactpersonen bij Validata, maar het softwaresysteem dat zij gebruikt om de employment screenings uit te voeren is ook goed bereikbaar. Nooit is er sprake van storingen waardoor wij het systeem niet kunnen gebruiken. Daarbij is het systeem ook nog eens veilig en heel gebruiksvriendelijk.’

Angelien Frehé Stafmedewerker
ggn logo
yacht recensie
Ordina