VOG aanvragen? Wij helpen u graag. Validata. The comfort of being sure.

VOG aanvragen

VOG AANVRAGEN
Een VOG aanvragen is voor iedere (potentiële) werknemer belangrijk. Een VOG is in sommige gevallen zelfs vereist bij het solliciteren naar een nieuwe baan. Een VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en kan worden aangevraagd bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Waarom moet u een VOG aanvragen?
Bij het aanvragen van een VOG wordt er naar uw gedrag in het verleden gekeken. De screeningsautoriteit van het ministerie, dienst Justis, screent personen en kijkt naar het (professionele) gedrag bij vorige banen en opleidingen. Voor sommige functies is het aanvragen van een VOG verplicht, denk aan functies waarbij u werkt met kwetsbare mensen zoals ouderen of jonge kinderen. Leraren, kinderopvang of taxichauffeurs zijn voorbeelden van beroepen waarbij een VOG aanvragen verplicht is.

Wanneer wordt een VOG verleend?
U ontvangt een VOG indien u geen strafbaar feit heeft gepleegd in het verleden dat relevant zou kunnen zijn voor uw (toekomstige) baan of functie. Als u geen strafblad heeft, zal de VOG-aanvraag spoedig verlopen. Bij een strafblad worden de strafbre feiten die hierop zijn vermeld nader bekeken. Hoelang geleden is het strafbare feit gepleegd? Hoe oud was de aanvrager destijds? Hoe ernstig was het en is het relevant voor de (toekomstige) functie die je wil doen? Dergelijke vragen worden door Justis behandeld voordat de VOG wordt gegeven of afgewezen. Een VOG aanvragen is van belang voor uw (toekomstig) werkgever en het geeft aan dat uw gedrag in het verleden geen problemen op zal leveren bij het vervullen van een (toekomstige) taak of functie.

VOG aanvragen
U kunt een VOG aanvragen op verschillende manieren, afhankelijk van uw situatie en waarvoor u de VOG voor nodig heeft. Als werknemer of werkgever kunt u voor een VOG-aanvraag terecht bij de gemeente, online of bij ons. Wij kunnen het aanvraagproces voor een VOG gemakkelijk faciliteren via ons online screeningsproces, wat u tijd en moeite bespaart. Wij zetten de aanvraag voor u klaar, waarna u van ons een e-mail ontvangt. Via de link in uw e-mail ondertekent u deze aanvraag met uw DigiD, waarna de VOG binnen gemiddeld 14 dagen per post wordt bezorgd.

Hoe vraagt u een VOG aan via Validata?
Kies voor het screeningsprofiel VOG/Criminal Record. Middels dit screeningsprofiel kunnen wij de VOG-aanvraag digitaal voor u klaarzetten en u begeleiden bij de aanvraag. Ook kunnen wij u helpen met het aanvragen van een criminal record (equivalent VOG) buiten Nederland.

De kosten voor de VOG of Criminal Record blijven bij u als kandidaat liggen en dient u rechtstreeks af te rekenen met de uitgevende instantie.

Screeningsonderdelen:
• VOG/Criminal Background Check**

Heeft u meer uitleg nodig over VOG? Stuur een e-mail naar: info@validatagroup.nl

Vorige post

Volgende post