Uzelf screenen - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

Uzelf screenen

Vraag uw eigen screeningsrapport aan. De verificatie van uw gegevens vindt plaats in een beveiligde online omgeving. Zodra u uw gegevens online heeft ingediend ronden wij uw screening af binnen een week.

Hoe werkt het?

Nadat u uw account heeft aangevraagd, ontvangt u direct de activatiemail voor uw gebruikersaccount. Uw gebruikersaccount is uw eigen online beveiligde omgeving waarbinnen u een screening kan aanvragen en de uitkomsten kan delen met uw (toekomstig) werkgevers/opdrachtgevers.

U kunt kiezen uit verschillende screeningsprofielen:


Profiel 1: VOG/Criminal Record
Wij zetten de VOG-aanvraag digitaal voor u klaar en begeleiden u bij de aanvraag. De kosten voor de VOG of Criminal Record blijven bij u als kandidaat liggen en dient u rechtstreeks af te rekenen met de uitgevende instantie.

Profiel 2: Light
Dit profiel betreft een basisscreening ten behoeve van de employment screening. Dit is niet branchespecifiek.

Profiel 3: Basis
Dit screeningsprofiel bevat de screeningsonderdelen welke voldoen aan de screeningseisen van financiële instellingen.

Profiel 4: Wonen
Dit screeningsprofiel is speciaal samengesteld om uzelf als huurder te kunnen screenen. Met behulp van dit screeningsrapport kunt u uw toekomstige makelaar of verhuurder laten zien dat u een betrouwbare en integere huurder bent.

* De prijzen zoals hierboven genoemd zijn exclusief 21% BTW. 

Uitleg screeningsonderdelen:

Verificatie identiteitsdocument
Validata verifieert, zowel nationaal als internationaal, de authenticiteit van het identiteitsbewijs. Daarnaast geeft het VIS-register een melding wanneer het identiteitsdocument als gestolen of vermist is opgegeven.
Educatiecheck
Validata verifieert zowel uw huidige opleiding als uw reeds behaalde diploma’s. Cursussen en/of trainingen kunnen echter niet geverifieerd worden. Voor het verifiëren van uw opleiding(en) werken wij samen met verschillende dataleveranciers.

Let op! Alle opgegeven opleidingen worden gecheckt. Voor iedere extra opleiding betaalt u een toeslag van € 25. Voor ieder buitenlands diploma dat wordt geverifieerd betaalt u een toeslag van € 125.

Verificatie werkervaring
Validata verifieert de werkervaring van de afgelopen vijf jaar. Via een beveiligde link wordt een aangewezen referent of HR-afdeling benaderd om het volgende te checken:
o Klopt de opgegeven werkgever?
o Klopt de opgegeven werkperiode (tot op de dag nauwkeurig)?
o Klopt de opgegeven functie?

De antwoorden van opgegeven referenten zijn terug te lezen in het screeningsrapport. Reageert de referent of HR-afdeling niet na herhaaldelijke verzoeken die per e-mail worden verstuurd? Dan neemt Validata Support telefonisch contact op met de opgegeven referent.

Kredietcheck

Validata biedt informatie over mogelijk lopende betalingsissues, bedrijven op naam en adres, civielrechtelijke uitspraken en registratie in het curateleregister. Let op! Wanneer u niet woonachtig bent in Nederland, dan is het helaas onmogelijk om een kredietscore vast te stellen.

Integriteitsverklaring
Validata faciliteert een verklaring met integriteitsvragen vragen over bijvoorbeeld uw eventuele, lopende strafrechtelijke zaken en uw nevenfuncties. U dient deze vragen naar waarheid te beantwoorden, waarna u deze integriteitsverklaring tevens ondertekent. De uitkomst van deze integriteitsverklaring vindt u terug in uw screeningsrapport.
ZZP check
Validata verifieert de geldigheid van uw BTW-nummer en/of de status van uw bedrijf zoals het geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel (KvK).
Verklaring Omtrent het Gedrag / Criminal Background Check
Validata faciliteert de aanvraag van de Verklaring Omtrent het Gedrag of een buitenlandse equivalent. Het is daarbij van belang dat u van uw (potentiële) werk- en/of opdrachtgever verneemt welke VOG u dient aan te vragen, voordat u de screening indient.
Beschikt u over een DigiD? Dan zetten wij de VOG-aanvraag online voor u klaar. U ontvangt een e-mail van Dienst Justis, waar u uw aanvraag met uw DigiD dient te bevestigen. Pas na uw bevestiging wordt het proces gestart. Uw VOG wordt vervolgens per post aan u bezorgd, waarna u een kopie hiervan dient te uploaden in het systeem van Validata.
Beschikt u niet over een DigiD? Dan begeleiden wij uw bij de aanvraag van een VOG bij het gemeenteloket. Wanneer u de afgelopen jaren in het buitenland heeft gewoond, dan ondersteunen wij u bij het verkrijgen van de relevante Criminal Background Check van het betreffende land.

Hoe werkt het:

Stap 1: Account aanmaken

U klikt op Direct beginnen en kunt uw gegevens invullen om direct een account aan te maken.

Stap 2: Inloggen

U logt in met uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 3: Keuze screeningsprofiel

U kiest uw screeningsprofiel uit.

Stap 4: Invullen gegevens

U vult de nodige gegevens in met behulp van de stappen in het online systeem.

Stap 5: Start screening

Validata voert de screening uit.

Stap 6: De screening is afgerond

U kunt het rapport downloaden.