Screening kandidaat huurders? Validata biedt het gemak van zekerheid.

Screening kandidaat huurders

Het vinden van de geschikte huurder voor uw huurwoning is niet makkelijk. Hoe kiest u een geschikte kandidaat uit alle potentiële huurders? Waar moet u op letten voordat u met iemand een overeenkomst aangaat?

Bij het kiezen van de meest geschikte kandidaat, spelen meerdere factoren een rol. Een huurder moet uiteraard vertrouwd worden en eerlijk zijn over zijn of haar situatie. Dossiers die worden aangeleverd door potentiële huurders zitten vol informatie, maar u kunt er niet per definitie vanuit gaat dat het allemaal correcte informatie is. Een juiste voorstelling van zaken is voor zowel de verhuurder als de huurder van belang, voordat er een huurovereenkomst wordt aangegaan. Door kandidaten te screenen kunt u snel en efficiënt zien wat de stand van zaken is en met wie u wel of geen overeenkomst aan wil gaan.

Screening van kandidaat-huurders voorkomt rompslomp
Screening van potentiële huurders kan een hoop gedoe en ellende voorkomen. Het is een goede preventieve methode om de risico’s voor verhuurders te verkleinen. Vervelende situaties – waarbij bijvoorbeeld een huurder niet wil of kan betalen nadat de overeenkomst getekend is – brengen veel onnodige kosten met zich mee. Als verhuurder kunt u deze ellende voor zijn door screening van de kandidaten.

Screening van kandidaat-huurders geeft tijd en rust
Het doel bij het screenen van kandidaten voor een huurwoning is het ontzorgen van de verhuurder. Als verhuurder loopt u veel risico’s, screenen zal ervoor zorgen dat wat van deze risico’s worden weggenomen en de verhuurder enige zekerheid heeft. Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van wat de verhuurder wil, waarop de potentiële huurders gecontroleerd kunnen worden. Veelvoorkomend is controle op identiteitsfraude, illegale praktijken en de kredietwaardig. Afhankelijk van deze uitkomsten wordt duidelijk welke gegevens zeker kloppen en welke niet. Dit geeft direct indicatie met wat voor huurder u te maken heeft. Vervolgens wordt geadviseerd wel of niet met de potentiële huurder in zee te gaan.

Screening van kandidaat-huurders is gebruiksvriendelijk
Bij de screening worden relevante gegevens van kandidaten gecontroleerd. De screening is snel en volledig en werkt volledig digitaal. De zorgen worden bij de verhuurder uit handen genomen en er is constante begeleiding tijdens het screeningsproces. Na afloop wordt een digitaal rapport toegestuurd met daarin de uitkomst van de controles, op basis waarvan u de afweging maakt wel/niet in zee te gaan met de huurder. Alle screeningsonderdelen kunnen als volgt worden afgerond:
• Groen vinkje: De benodigde informatie is aanwezig en/of de aangeleverde informatie is correct.
• Uitroepteken: Extra aandacht is vereist bij dit screeningsonderdeel.
• Vraagteken: De verificatie van de geleverde informatie is onmogelijk gebleken.

Screening: een preventieve investering
Screening van potentiële huurders is een preventieve investering die het meer dan waard zal zijn. Een betrouwbare huurder scheelt u veel (geld)zorgen. Voorkom vervelende situaties en laat huurders screenen!

Vorige post

Volgende post