Wonen screenen 1-100 - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

Screenen
Wonen

1-100 screenings per jaar

Maak hier uw online account aan en u kunt – nadat één van onze medewerkers uw account heeft omgezet – direct starten. We hebben hieronder de vier meest gekozen screeningsprofielen voor u geselecteerd. Kies het profiel dat aansluit bij de mate van risico die een huurder met zich meebrengt en voldoe daarmee aan de wet- en regelgeving binnen uw sector.

Validata werkt met standaardprijzen.

Het minimumtegoed is € 250, wat via iDEAL of creditcard wordt voldaan. Uw tegoed kan op ieder moment worden opgewaardeerd.

Verwacht u meer dan 100 screenings per jaar uit te voeren? Ga dan naar 101 – 1000 of 1000+ voor een specifieke oplossing.

Uitleg screeningsonderdelen:

Verificatie identiteitsdocument
Validata verifieert, zowel nationaal als internationaal, de authenticiteit van het identiteitsbewijs. Daarnaast geeft het VIS-register een melding wanneer het identiteitsdocument als gestolen of vermist is opgegeven.
Kredietchecks

Validata biedt informatie over mogelijk lopende betalingsissues, bedrijven op naam en adres, civielrechtelijke uitspraken en registratie in het curatele-register. Let op! Wanneer u niet woonachtig bent in Nederland, dan is het helaas onmogelijk om een kredietscore vast te stellen.

Bewijs van inkomen

Voor de toetsing van het salaris dient de kandidaat hier de drie meest recente salarisstroken te uploaden en één bankafschrift van zijn/haar betaalrekening waar de loonstorting te zien is. Wanneer iemand niet in loondienst is, kunnen er jaarverslagen worden opgevraagd. Heeft iemand geen inkomsten uit arbeid, maar uit pensioen/uitkering/alimentatie/studiefinanciering, dan worden daar bewijsstukken voor opgevraagd. Het is aan de indiener van de screening om deze documenten te downloaden en te bekijken/beoordelen.

Integriteitsversklaring Wonen
In deze check worden er specifieke woonvragen gesteld aan de kandidaat: op basis van een aantal harde (controleerbare) en zachte (dossieropbouw) vragen worden mogelijke risicofactoren nagegaan. De antwoorden van de kandidaat dient u zelf te beoordelen.
Verhuurdersverklaring
De verhuurdersverklaring betreft een verklaring van goed gedrag afgegeven door de vorige verhuurder. Deze verklaring is alleen mogelijk als de vorige woonsituatie een huurwoning betreft. Alle soorten woonsituaties (thuiswonend, huurhuis of koophuis) worden in het rapport als ‘correct’ gekenmerkt. Het afgeven van een oud verhuurdersverklaring is niet verplicht voor de kandidaat en dient qua inhoud te worden beoordeeld door de indiener van de screening.
Bedrijfsscreening
Validata verifieert het KvK-nummer en voert een kredietwaardigheidstoets uit via dataleveranciers Dun & Bradstreet en Graydon Quickcheck.

 

Hoe werkt het screeningsproces?

 

Stap 1: Inloggen

U logt in met uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord

Stap 2: Keuze screeningsprofiel

U kiest het screeningsprofiel uit voor de persoon

Stap 3: Invullen persoonsgegevens

• Naam
• E-mail
• Mobiel nummer

Stap 4: Doorlopen screening

Persoon ontvangt mail met inloggegevens en doorloopt zijn/haar screening

Stap 5: Start screening

Validata voert de screening uit

Stap 6: De screening is afgerond

U kunt het rapport downloaden

Support bij screenen

Validata Support helpt bij het uitvoeren van screenings.
Wilt u hier meer over weten? Of wordt u zelf gescreend en hebt u vragen?

Klanten die u voorgingen