Screenen in de retail - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

Screenen in de retail

“180 uur werkstraf voor caissière die € 45.000 uit kassa stal”, luidt een krantenkop uit 2017. Naar verluidt heeft de caissière meer dan een kwart miljoen gestolen, maar er kon slechts bewijs voor € 45.000 gevonden worden. Dit soort krantenkoppen staan niet op zichzelf, maar veelal krijgen werknemers hun ontslag voor het stelen van relatief weinig waardevolle spullen. Stelen van de baas is met 18% immers de grootste reden van op staande voet ontslag, gevolgd door fraude met 12% (bron: De Volkskrant).

Screenen in retail extra belangrijk

Als je de krantenkoppen mag geloven, lijkt het vooral in de retail-branche vaak mis te gaan. Personeel heeft toegang tot de verkoopvoorraad en soms ook geldstromen. En dat niet alleen. De retail-branche heeft ook vaak te maken met veel doorstroom van personeel. Dit maakt het voor de retail-branche extra belangrijk om te screenen.

Sta sterker

Hoe naar dit voor u als werkgever ook is; in een rechtszaak naar aanleiding van op staande voet ontslag, trekt een werknemer vaak aan het langste eind (bron: Volkskrant). Maar, mocht een incident toch tot een rechtszaak komen, dan staat u als werkgever sterker als u uw personeel heeft gescreend. Door bijvoorbeeld de huisregels op te nemen als onderdeel van de screening en deze te laten ondertekenen, heeft u een rechtsgeldig document in handen. Hiermee kunt u aantonen dat uw personeel op de hoogte was van alle huisregels.

Meer weten over screenen in de retail?

Download een van onze whitepapers of neem contact met ons op.

Vorige post

Volgende post