Projecten Validata Foundation - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

Projecten

Validata foundation

Emma at work

Emma at Work heeft als missie om jongeren vanaf 15 jaar met een chronische ziekte of lichamelijke beperking te begeleiden naar een financieel zelfstandige toekomst. 

Emma at Work bemiddelt tussen jongeren en werkgevers van vakantiebanen, bijbanen en vaste banen. Daarbij biedt Emma at Work persoonlijke ondersteuning aan de jongeren via individuele coaching met behulp van vrijwillige professionals en worden verschillende workshops op gebied van solliciteren gegeven.
Tot slot biedt Emma at Work een mentor programma waarbij professionals uit het bedrijfsleven gekoppeld worden aan de jongeren.

In de afgelopen 10 jaar zijn  ruim 1000 jongeren via Emma at Work naar een baan bemiddeld!

Hack Your Future

HackYourFuture leert vluchtelingen te programmeren, met als einddoel de studenten zo snel mogelijk aan een duurzame baan te helpen. Gedurende zes maanden leren de studenten de belangrijkste principes van programmeren en wordt ervoor gezorgd dat de studenten producten kunnen bouwen waar vraag naar is op de arbeidsmarkt. Dit programma wordt verzorgt met een team van 45 programmeurs die op vrijwillige basis de studenten elke zondag les geven. Doordeweeks worden de studenten online ondersteund door mentoren. De studenten worden opgeleid als “full-stack developers” wat betekent dat ze zowel de voor- als de achterkant van webpagina’s en applicaties leren programmeren.

StreetPro

De missie van StreetPro is om (kwetsbare) jongeren een positief toekomstperspectief aan te reiken door het vergroten van hun sociaal maatschappelijk zelfredzaamheid. Via het programma JobAcadamy, worden jongeren begeleid naar een baan. Dit doen ze door de jonge werklozen communicatieve en sociale vaardigheden aan te leren, waarbij de nadruk wordt gelegd op het behalen van succes- en leerervaringen op werkgebied en persoonlijk vlak.
Voor een werkgever is het unieke aan dit programma dat de deelnemer vooraf geselecteerd wordt op basis van motivatie. De geselecteerde jongeren worden vervolgens klaargestoomd op alle voorkomende werknemersvaardigheden. Daarnaast krijgt de deelnemer, vanuit StreetPro, nazorg en daar waar nodig nog begeleiding.