PES screening. Eenvoudig, betrouwbaar en snel. Validata.

PES-screening

Wat is PES screening?

PES-screening staat voor pre-employment screening en het betreft het screenen van toekomstig personeel, waarbij hun integriteit wordt vastgesteld (en daarmee de betrouwbaarheid van de persoon) en de mate van risico wordt gemeten. PES-screening wordt doorgaans uitgevoerd voordat een bedrijf nieuwe personen in dienst neemt. Het is belangrijk om de integriteit van een nieuwe werknemer vast te stellen, om onaangename verrassingen in een later stadium te voorkomen. Dit is van essentieel belang voor de groei en ontwikkeling van uw bedrijf.

Voor wie is PES-screening relevant?

PES-screening is voor vrijwel iedere partij relevant. Het verhoogt de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw personeel, wat indirect zal bijdragen aan positieve groei en ontwikkeling van uw bedrijf. Steeds vaker halen screeningsgerelateerde items het nieuws. Denk hierbij aan wethouders en burgemeesters die hun boekje te buiten gaan of werknemers die zich mooier voordoen dan zij zijn. Niet voor niets wekt PES-screening steeds vaker de interesse van zowel publieke als private partijen. Het geeft een extra zekerheid aan bedrijven dat zij de juiste mensen in dienst nemen, die niet voor onverwachtse problemen zullen zorgen.

Waarom is PES-screening van belang?

Vele statistieken wijzen uit dat PES screening daadwerkelijk helpt. Bedrijven die ‘PES’ toepassen hebben 43% meer kans om best-in-class resultaten te boeken, in tegenstelling tot bedrijven die geen pre-employment screening toepassen. Tevens helpt een pre-employment screening de werkgever om de kandidaat met de meeste potentie te selecteren. Door pre-employment screenings neemt de kwaliteit van het inhuren van personeel met 7% toe. Een pre-employment screening kan waardevol zijn om verliezen als consequentie van diefstal, letsel, onzinnigheid, misbruik van drugs en alcohol, verzekeringsclaims en onachtzaam inhuren van mensen tegen te gaan.

 

 

Vorige post

Volgende post