Opleiding screenen

Opleidingscheck door screenen
Een nieuwe werknemer moet voldoen aan eisen wat betreft capaciteiten en vakkennis, en voor bepaalde functies zijn zelfs speciale kennis en vaardigheden vereist. Welke opleiding een sollicitant heeft gedaan wordt vermeld op een CV. Zo weet u als werkgever welke achtergrond de potentiële arbeidskracht heeft. In de praktijk blijkt echter dat op meer dan de helft van de CV’s de waarheid iets verdraaid en verfraaid wordt. Er wordt ‘gejokt’ over belangrijke feiten als werkervaring, maar ook over gevolgde en behaalde opleidingen wordt regelmatig gelogen. Als werkgever wil je een nieuwe medewerker kunnen vertrouwen, vandaar dat screening van de opleiding een geruststellend gevoel kan geven.

Screenen van opleiding zorgt voor vertrouwen
Een nieuwe werknemer aannemen is potentieel heel risicovol. Indien de nieuwe medewerker niet geschikt blijkt te zijn voor de functie en niet de juiste opleiding heeft gevolgd is dit erg vervelend voor de werkgever. Op den duur gaat een ongeschikte arbeidskracht het bedrijf tijd en geld kosten. Vooraf beschikken over de juiste informatie over de opleidingen van de sollicitant kan veel moeite en geld besparen. Transparant en doelgericht een nieuwe samenwerking aangaan met iemand is een prettige manier om te starten. Het screenen van de opleiding kan snel en doelgericht worden uitgevoerd en het is een waardevolle investering voor de toekomst. Opleidingen screenen zorgt ervoor dat specifieke gegevens kunnen worden gecontroleerd en bevestigd. Zo kan er worden vastgesteld of de potentiële werknemer een duurzame en goede aanwinst kan zijn voor uw bedrijf.

Snel en efficiënt online screeningsproces
Het screenen en controleren van gegevens is tijdrovend. Dé specialist in het screenen van personen en bedrijven is Validata. Validata werkt met een laagdrempelig online screeningsproces en kan persoonlijke screeningsrapporten over potentiële werknemers leveren. Bij het screeningsproces is de privacywetgeving en beveiliging een belangrijke factor. Alle persoonsgegevens worden zeer goed beschermd en Validata doet er alles aan om deze gegevens zo discreet mogelijk te behandelen. De opleiding screening is aan te raden om het risico voor werkgevers te beperken en vervelende financiële, of andere schade te voorkomen. De werkgever is verzekerd van de betrouwbaarheid en integriteit van de (potentiële) medewerker. Vervolgens kan er worden vastgesteld welke kandidaten betrouwbaar en integer zijn en een positieve aanvulling kunnen zijn voor uw bedrijf.

Vorige post

Volgende post