Kredietwaardigheidstoets - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

Kredietwaardigheidstoets

Wilt u als organisatie de kredietwaardigheid van een persoon toetsen? Lees in dit artikel waarom het verstandig is om een kredietwaardigheidstoets te doen bij een persoon. Verder bespreken we wat een organisatie zelf kan doen met betrekking tot het achterhalen van gegevens.

Opvragen van inkomensgegevens

Om iemands kredietwaardigheid te toetsen maken bedrijven graag gebruik van gegevens die zijn verzameld door handelsinformatiebureaus. Deze bureaus zijn namelijk gespecialiseerd in het achterhalen van de financiën van personen. Verder kan een bedrijf zelf ook naar iemands inkomensgegevens vragen. Een makelaar of woningcorporatie doet dit regelmatig om te kunnen beoordelen of de potentiële huurder de rekeningen wel kan betalen. Ook kan hierdoor bekeken worden of een persoon niet teveel verdient voor een sociale huurwoning. Vooral de KvKwordt regelmatig gebruikt als informatiebron.

Waarom een kredietwaardigheidstoets?

Veel bedrijven leveren producten en diensten op basis van een krediet. Dit betekent dat rekeningen pas achteraf worden betaald. Organisaties willen uiteraard zo min mogelijk risico’s lopen met betrekking tot de betalingen. Hierdoor willen zij graag de kredietwaardigheid van een persoon weten. Wanbetalingen zijn vaak de belangrijkste reden dat bedrijven in financiële nood komen. Door de kredietwaardigheid van personen te toetsen kan dit voorkomen worden.

De betrouwbare dienstverlening van Validata

Validata ondersteunt haar klanten door middel van een kredietwaardigheidstoets. Hiermee wordt duidelijk of een persoon een goede kredietwaardigheid heeft en geen onnodige risico’s met zich meebrengt. Deze dienstverlening wordt al gebruikt in veel sectoren.

Benieuwd wat Validata nog meer voor u kan betekenen? Neem contact met ons op!

 

Vorige post

Volgende post