Kredietwaardigheidscheck - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

Kredietwaardigheidscheck

Twijfelt u of een persoon de rekeningen wel kan betalen? In dit artikel leest u waarom het verstandig is om een kredietwaardigheidscheck te doen en welke zaken worden onderzocht in een kredietrapport.   

Waarom een kredietwaardigheidscheck?

Veel bedrijven leveren producten en diensten op basis van een krediet. Dit betekent dat rekeningen pas achteraf worden betaald. Verhuurders, makelaars en woningcorporaties willen uiteraard zo min mogelijk risico lopen betreffende de betalingen. Hiervoor toetsen zij de kredietwaardigheid van een persoon. Wanbetaling is vaak de belangrijkste reden dat bedrijven in financiële nood komen. Met een kredietwaardigheidscheck kunnen dit soort problemen voorkomen worden.

Wat zit er in een kredietrapport?

Een kredietrapport is een verslag waarmee inzicht wordt gegeven over de kredietwaardigheid van een consument. Deze wordt opgesteld aan de hand van verschillende bronnen. Hieruit wordt een credit score bepaald. Daarnaast geeft een kredietrapport ook inzicht in:

  • Het betaalgedrag
  • En de cijfers van de consument.

Met een kredietwaardigheidscheck kunt u altijd weloverwogen keuzes maken met betrekking tot samenwerkingen met bepaalde personen.

De dienstverlening van Validata

Validata ondersteunt haar klanten door middel van een kredietwaardigheidscheck. Hiermee wordt het inzichtelijk of de persoon financieel stabiel genoeg is en geen onnodige risico’s met zich meebrengt. Veel sectoren maken al gebruik van onze dienstverlening.

Benieuwd wat Validata allemaal voor u kan betekenen? Neem contact met ons op!

 

Vorige post

Volgende post