Kredietinformatie - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

Kredietinformatie

Wilt u het kredietrisico van een persoon weten? In dit artikel bespreken we welke kredietinformatie hierbij belangrijk is en op welke vlakken de dienstverlening van Validata hierin kan ondersteunen.

Wat is kredietinformatie?

Kredietinformatie omvat alle krediet gerelateerde gegevens van een persoon. In eerste instantie wordt er gekeken naar de algemene kwaliteit van de debiteur. Vervolgens staan zaken centraal als het beroep van de aanvrager en het financiële verleden. Het gaat er vooral om dat de kredietnemer in staat moet worden geacht om de lening terug te betalen.

Belangrijkste kredietinformatie

Op financieel gebied is de beoordeling van de kredietwaardigheid van cruciaal belang. Met een slechte kredietwaardigheid zal er geen lening worden verschaft door een bank of andere financiële organisatie. Verder moet je bij sommige functies wettelijk gecheckt worden op faillissement of schulden voordat je aangenomen mag worden. De belangrijkste aspecten bij dit onderzoek zijn:

  • bankgegevens
  • vermogensopstellingen
  • salarisopgaven

Verder wordt er ook gebruik gemaakt van BKR-informatie en wordt er gekeken of er negatieve ervaringen zijn geweest in het verleden, zoals een rechterlijk bevel.

Dienstverlening van Validata

Validata ondersteunt haar klanten door middel van een kredietwaardigheidscheck. Op deze manier wordt het inzichtelijk of de persoon financieel wel stabiel is en geen onnodige risico’s met zich mee brengt. Veel sectoren maken op dit moment al gebruik van onze dienstverlening.

Benieuwd wat Validata nog meer voor u kan betekenen? Neem contact met ons op!

Vorige post

Volgende post