Kredietcheck persoon - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

Kredietcheck persoon

Wilt u de kredietwaardigheid van een persoon laten controleren? In dit artikel bespreken we waarom het handig is om een kredietcheck uit te laten voeren. Verder bekijken we hoe het achterhalen van gegevens precies werkt.

Waarom een kredietcheck persoon?

Er bestaan bedrijven die producten en diensten leveren op basis van krediet. Het directe gevolg hiervan is dat rekeningen pas achteraf betaald hoeven te worden. Makelaars en woningcorporaties willen het risico voor zichzelf zo veel mogelijk beperken. Hierdoor zullen zij de kredietwaardigheid van een persoon laten testen aan de hand van een kredietcheck. Wanbetaling blijft een belangrijke reden dat bedrijven financieel gezien in nood komen. Dit soort problemen kunnen mede door een kredietcheck voorkomen worden.

Opvragen van persoonsgegevens voor kredietcheck persoon

HetBKR (Bureau Krediet Registratie)en handelsinformatiebureaus worden vaak gebruikt door organisaties om de kredietwaardigheid te toetsen van personen. Deze bureaus zijn gespecialiseerd in het achterhalen van financiële documenten. Bij het BKR staat geregistreerd bij welke bedrijven een persoon een krediet heeft afgesloten.

Een bedrijf kan zelf ook om iemands inkomensgegevens vragen. Makelaars doen dit regelmatig om te kunnen beoordelen of de huurder/koper in de toekomst de rekeningen kan betalen. Met deze informatie wordt ook ingeschat of een persoon niet te veel verdient voor een sociale huurwoning. Tot slot wordt deKvKook vaak gebruikt als bron voor het vaststellen van iemands kredietwaardigheid.

De uitstekende dienstverlening van Validata

Validata ondersteunt bedrijven door middel van een kredietcheck van personen. Hiermee wordt vastgesteld of een persoon een goede kredietwaardigheid heeft. Dit is een belangrijk aspect bij het inschatten van eventuele risico’s. Onze dienstverlening wordt succesvol gebruikt in verschillende sectoren.

Benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

 

Vorige post

Volgende post