Kredietcheck bedrijf - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

Kredietcheck bedrijf

Ben jij ook bang voor wanbetalers en krijg je koude rillingen van de gedachte aan omzetverlies? Bekijk dan snel de mogelijkheden om inzicht te krijgen in de financiële situatie van uw klanten en partners.In dit artikel bespreken we wat kredietwaardigheid precies inhoudt en waarom dit een toegevoegde waarde is voor een succesvolle samenwerking.

Wat is kredietwaardigheid?

Deze term duikt regelmatig op in het nieuws en op verschillende websites. Letterlijk betekent het ‘geschikt om in aanmerking te komen voor een lening’. Dit is ook gelijk de basis waar kredietwaardigheid om draait. Zou je een bedrijf of persoon land of geld uitlenen? En krijg je dit geld dan ook überhaupt weer terug? Een bedrijf is kredietwaardig als het zijn rekeningen kan betalen en dit uiteindelijk ook daadwerkelijk doet.

Waarom is kredietwaardigheid belangrijk bij zakendoen?

Bedrijven willen zo goed mogelijk weten met wie ze een samenwerkingsovereenkomst aangaan. Klanten die niet kredietwaardig zijn betalen mogelijk hun rekeningen niet en dit zorgt voor een hoop overbodige stress. Een kredietcheck is van groot belang bij het vertrouwen dat moet ontstaan bij een mogelijke samenwerking tussen bedrijven en partners. Verder heeft het een grote impact voor beleggers en beurskoersen.

Wat is de toegevoegde waarde van een kredietcheck?

Kredietwaardigheid wordt gebaseerd op een aantal financiële data en gegevens. Door een combinatie van deze gegevens ontstaat er een ‘credit rating’. Deze geeft de mate van kredietwaardigheid aan. De credit rating wordt uitgedrukt in de letters A, B, C en D. Triple A staat voor zeer kredietwaardig en bij een D-rating is er geen enkele sprake van kredietwaardigheid

Op internet is een aantal financiële gegevens te vinden van bedrijven zoals omzet- en winstontwikkeling. Echter is veel informatie ook niet of nauwelijks in openbare bronnen te vinden. Bedrijven die kredietinformatie verzamelen hebben hierdoor een belangrijke positie d.m.v. het leveren van een kredietcheck. Op deze manier hoeven er geen twijfels te ontstaan over het betalingsgedrag van een klant en kan de volledige focus komen te liggen op het optimaliseren van de samenwerking.

Heeft U nog vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op!

Vorige post

Volgende post