Internetprofiel checken? Veilig, betrouwbaar en snel via Validata

Internetprofiel checken

Belangrijke online profielcheck
Het aannemen van een werknemer met de geschikte capaciteiten en motivatie die bij uw bedrijf past is lastig. Voordat je als werkgever iemand aanneemt is het handig om een juist beeld te hebben van de toekomstige arbeidskracht. Het internetprofiel van kandidaten kan veel vertellen over de expertise, betrouwbaarheid en integriteit van de persoon. Het komt vaak voor dat sollicitanten de waarheid iets verfraaien in hun CV. Informatie over het bezit van diploma’s of werkervaring is relevant voor u als werkgever. Helaas wordt hier de waarheid soms verdraaid. Niet alleen schriftelijk, maar ook online kan een sollicitant veel onwaarheden over zichzelf presenteren. Het internetprofiel van de sollicitant biedt u als werkgever veel informatie. Hoe weet u zeker dat u het internetprofiel van uw sollicitant voor u heeft?

Garantie door internetprofiel te screenen
Voordat een sollicitant kan worden aangenomen is het voor de werkgever ontzettend waardevol om te weten met wie hij in zee gaat. De werkgever kan pas een goede keuze maken wanneer hij op de hoogte is van de juiste informatie over relevante zaken betreffende de sollicitant. Voor werkgevers is het aannemen van een nieuwe werknemer een risicovolle opdracht. Blijkt de werknemer niet te beschikken over de vereiste capaciteiten? Dan kan hij/zij het werk niet goed uitvoeren en zal dit het bedrijf op den duur geld kosten.

Het ontslaan van een werknemer is niet eenvoudig of goedkoop. Voor de werkgever is het effectiever om alle relevante informatie over de sollicitant vooraf te weten, zodat er een weloverwogen keuze kan worden gemaakt. Door het internetprofiel te screenen kunt u als werkgever zien hoe een sollicitant zich online presenteert. Een goede presentatie en reflectie van de capaciteiten van een werknemer laten de juiste indruk achter. Het screenen van het online profiel zorgt voor controle en bevestiging van relevante gegevens. Op deze manier kan er worden vastgesteld of de potentiële werknemer betrouwbaar en oprecht is en een geschikte aanwinst kan zijn.

Eenvoudig, snel en online screeningsproces
Dé specialist in het screenen van personen en bedrijven is Validata. Met het laagdrempelige online screeningsproces kunnen relevante persoonsgegevens die in het internetprofiel staan van (toekomstige) medewerkers gescreend en geverifieerd worden. Deze controle wordt uitgevoerd om de potentiële risico’s voor werkgevers zo veel mogelijk te beperken. Het uitbesteden van screening levert u een professioneel en betrouwbaar resultaat over uw potentiële medewerker. Validata werkt binnen de kaders van de privacywetgeving en beveiliging en hecht hier grote waarde aan bij het screeningsproces. Als resultaat is de werkgever verzekerd van de betrouwbaarheid en geschiktheid van de (potentiële) werknemer. Zo kan er met zekerheid een beslissing worden gemaakt of de potentiële arbeidskracht een goede en duurzame aanwinst voor het bedrijf zou kunnen zijn.

Vorige post

Volgende post