Integriteitsverklaring medewerker - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

Integriteitsverklaring medewerker

In dit artikel bespreken we wat een integriteitsverklaring is en waarom het screenen van (toekomstig) personeel erg waardevol is. Verder bekijken we wat Validata hierbij voor u kan betekenen.  

Wat is een integriteitsverklaring medewerker?

Een integriteitsverklaring bestaat uit een aantal relevante vragen met betrekking tot de integriteit van de werknemer in het verleden. Deze worden beantwoord en ondertekend en vormen hierdoor een rechtsgeldig document. Mocht de betreffende werknemer alsnog een conflict veroorzaken of ongepast gedrag vertonen, dan kunt u als werkgever aantonen dat u er alles aan heeft gedaan om dit te voorkomen. Alle relevante gegevens waren immers voorafgaand aan de samenwerking geverifieerd.

Waarom toekomstig personeel screenen?

Screenen is een vorm van risicomanagement waarbij feitelijke gegevens gecontroleerd worden. De screening zorgt ervoor dat een werkgever meer zekerheid heeft over de gegevens van een persoon. Veel sollicitanten spreken niet de waarheid en hebben onjuiste beweringen in hun CV staan. Dit zou kunnen resulteren in nadelige consequenties voor de organisatie.

Validata gebruikt haar expertise om opdrachtgevers zo goed mogelijk te informeren. Wij raden opdrachtgevers dan ook aan om waar mogelijk een VOG te combineren met een integriteitsverklaring. Op deze manier kan goed worden ingeschat of er risico aanwezig is voor ongewenst gedrag van de medewerker.

De dienstverlening van Validata

Validata is gespecialiseerd in het screenen van personen. Wij bieden screeningsoplossingen voor bedrijven en instanties in alle sectoren. We kunnen ook specifieke integriteitsverklaringen en gedragscodes voor u digitaliseren.

Benieuwd wat Validata nog meer voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op via info@validatagroup.comof bel ons op 020 535 68 98.

Vorige post

Volgende post