Integriteitsonderzoek - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

Integriteitsonderzoek

Bent u op zoek naar een partij die de integriteit van potentiële of huidige werknemers kan onderzoeken? Lees dan snel dit artikel en bekijk onze website!

Bij de hogere functies in het bedrijfsleven is integriteit cruciaal. Hierdoor is het voor werkgevers aantrekkelijk om informatie over de eerlijkheid en oprechtheid van medewerkers op te vragen. Een integriteitsonderzoek zal bijdragen aan een effectiever bestuur en team. Dit sluit naadloos aan bij de huidige samenleving, waar de eisen van belanghebbenden steeds verder toenemen.

Voorbeeldfunctie van manager

Managers hebben een voorbeeldfunctie op dit gebied. Willen zij integer gedrag van hun medewerkers stimuleren, dan zullen ze zelf goed voorbeeldgedrag moeten tonen. Verder moeten leidinggevenden ervoor zorgen dat er een cultuur ontstaat binnen een bedrijf waarin niet-integer gedrag besproken kan worden.

Gedragscode

 Werkgevers kunnen naast een integriteitsonderzoek ook ervoor kiezen om een integriteitscursus te volgen of een gedragscode voor integriteit op te stellen. Rechtvaardigheid en het naleven van regels zijn hierbij de belangrijkste uitgangspunten. Het is ook goed om te beseffen dat integriteit door iedereen anders geïnterpreteerd kan worden. Medewerkers zullen toch verschillende meningen hebben over dit onderwerp. Het opstellen van een gedragscode kan misverstanden voorkomen. Er kan worden vastgesteld wat wel en niet kan op de werkvloer. Uiteindelijk heeft dit voor iedereen positieve gevolgen.

Integriteitsonderzoek van Validata

Onderzoek laat zien dat het structureel goed screenen door werkgevers een positief effect heeft op de integriteit binnen de gehele organisatie. Dit verbetert op de lange termijn het succes van het bedrijf.

Validata is marktleider op het gebied van online screenings.  Via een online account bij Validata kunt u op elk moment een nieuwe screening opstarten. U heeft in een veilige omgeving continue inzicht in de voortgang van de screening. Het gehele proces wordt afgerond met een helder rapport. Door deze dienstverlening voldoet u aan relevante wet- en regelgeving, waaronder privacy en security.

Benieuwd naar wat Validata nog meer voor u kan betekenen? Neem contact met ons op!

Vorige post

Volgende post