Integriteit op de werkvloer - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

Integriteit op de werkvloer

Op 26 november slaan Validata, Hoffmann & Considerati de handen ineen. Zij maken u tijdens dit evenement wegwijs in het nut en de noodzaak van screenen. Laat u verder inspireren door onze gastspreker Kevin van Wiggen – Corporate Security Manager bij KPMG – die bespreekt hoe screenen van toegevoegde waarde is geweest voor zijn organisatie. 

We zoomen tijdens deze middag in op het managen van de (interne) risico’s als het gaat om ‘mishires’ en laten we zien wat de rol en meerwaarde van screenen is. Vervolgens praten wij u bij hoe het screeningsproces slimmer kunt aanpakken, door handvatten te geven voor de inrichting en uitvoering van het proces. Na deze middag:

  • Begrijpt u de risico’s van de ‘insider threats’.
  • Snapt u waarom screenen van toegevoegde waarde is voor uw bedrijf.
  • Beseft u dat screenen slimmer kan dan u dacht of nu al doet.
  • Ziet u dat het ècht mogelijk is om binnen de kaders van de AVG een screening uit te voeren.

Kom op 26 november naar het ‘Integriteit op de werkvloer’-evenement en laat u inspireren door onder andere onze gastspreker Kevin van Wiggen, Corporate Security Manager bij KPMG.

Aanmelden

Wilt u alles weten over de risico’s, de toegevoegde waarde en kansen van personeelsscreening? Schrijf uzelf dan vandaag nog in via onderstaande button. Een event wat u niet mag missen als integriteit binnen uw organisatie hoog op de agenda staat.

Inschrijvingen zijn beperkt dus wacht niet te lang en meld u aan om een plek te bemachtigen!

 

Locatie

Het evenement vindt plaats in de B. Building (Johan Huizingalaan 400, Amsterdam). U kunt hier voor dit evenement gratis parkeren. 

 

Programma

13:30 - 14:00 Inloop & Welkomstwoord

Harm Voogt zal als dagvoorzitter u allen welkom heten. 

14:00 - 14:30 Insider threat: Het nut van screenen

Vanuit de ruim 1100 onderzoeken die Hoffmann jaarlijks uitvoert maken we concreet welke “insider threat risico’s” bedrijven lopen. We zoomen in op de ‘misfit’ die wij daarbij zien als het gaat om het managen van deze (interne) risico’s met concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. En daarbij laten we zien wat de rol en de meerwaarde van screening is.

Maarten IJzermans begon zijn carrière als beroepsofficier bij het Korps Mariniers, waarna hij in 2004 overstapte als consultant naar Control Risks, een “global risk and strategic” consultancy organisatie. Zijn specialisaties hier waren: crisis- en securitymanagement, waarbij hij dreigings- en securityanalyses uitvoerde, security advies gaf aan bedrijven en crisis- en security plannen uitwerkte. Deze jarenlange ervaring stopt hij nu in zijn huidige functie: Principal Consultant bij Hoffmann Cybersecurity & Security Risk Management, waarbij hij onder andere verantwoordelijk is voor de dienst screenings.

Pauze
14:45 - 15:30 Screening als middel voor een gecommitteerde risicobeheersing

KPMG geeft tijdens deze sessie inzicht in hun risicogerichte benadering en hoe het screenen van (nieuw) personeel bijdraagt aan het beperken van HR-risico’s. Daarbij focussen zij op wat KPMG doet, wat beveiligd moet worden, waarom KPMG ervoor kiest dit te beveiligen en hoe screenen hierin past. Daarnaast worden casussen en voorbeelden besproken, waaruit is gebleken dat screenen van toevoegde waarde is geweest.

Kevin van Wiggen is sinds januari 2019 Corporate Security Manager bij KPMG. Vanuit deze rol ontwikkelt en bewaakt hij beleid m.b.t. zaken die een directe bedreiging vormen op de continuïteit van de organisatie. Met een achtergrond in fysieke beveiliging en fraudeonderzoeken bij grote projecten en organisaties met een hoog risicoprofiel, is het zijn doel en uitdaging om het beperken van risico’s en fraude proactief, analytisch en systematisch te benaderen.

15:30 - 16:00 Digitalisering: De weg naar een slimmere screening

Employment screening raakt de hele organisatie en is daarom een gedeelde verantwoordelijkheid. Afdelingen als Human Resources en Risk & Compliance zijn nauw betrokken, en steeds vaker kijken Juridische Zaken, IT security en de OR mee. Hoe zorg je ervoor dat iedere afdeling op het juiste moment geïnformeerd is en betrokken wordt bij de uitvoering? Validata laat u tijdens deze sessie zien hoe u dit proces slimmer kunt aanpakken, met gerichte tips voor de inrichting en uitvoering van het proces. Tevens wordt gekeken naar innovatie en digitalisering binnen het domein ‘employment screening’.

Als grondlegger en CEO van de Validata Group, is Harm Voogt het boegbeeld van het bedrijf. Met zijn jarenlange ervaring in de sector voor arbeidsbemiddeling, weet hij als geen ander waar de behoeften binnen deze branche liggen. Hij gelooft in een continue ontwikkeling, waarbij innovatie, software en privacy de boventoon voeren. Hiermee heeft de Validata de ambitie een bijdrage te leveren aan een transparantere en veiligere werkomgeving.

Pauze
16:15 - 16:45 AVG compliant screenen: Het kan ècht!

Screenen is altijd een inbreuk op iemands privacy. Met het intreden van de AVG is de privacy van betrokkenen nog beter beschermd dan voorheen onder de Wbp. Considerati focust zich tijdens deze sessie op wat er wèl mogelijk is binnen de kaders van de AVG op het gebied van personeelsscreening.

Bart Schermer is Chief Knowledge Officer bij Considerati en toonaangevend expert in Nederland op het gebied van privacy. Hij adviseert al meer dan 15 jaar multinationals en overheden over privacy en gegevensbescherming. Naast zijn werk voor Considerati is Bart universitair hoofddocent aan de Universiteit Leiden.

16:45 - 17:30 Afsluitende borrel

Vorige post

Volgende post