Identiteitsdocument screenen? | Validata | The comfort of being sure

Identiteitsdocument screenen

Identiteitsdocument controleren

Bij het aannemen van een nieuwe medewerker is vertrouwen een belangrijke factor. Vertrouwen in de capaciteiten, vakkennis en motivatie van een nieuwe werknemer is belangrijk als werkgever. Enkele gegevens kunnen verifiëren is prettig en geeft een goede basis voor het onderlinge vertrouwen. Het komt dikwijls voor dat er onwaarheden in CV’s worden gezet over het bezit van bepaalde diploma’s of werkervaring. Ook informatie over de identiteit en persoonsgegevens kunnen worden verdraaid. De werkgever dient het identiteitsbewijs te screenen als onderdeel van de verificatieplicht. Met een kopie van het identiteitsdocument kan worden gecontroleerd of er sprake is van eventuele vervalsing en/of dat het document staat geregistreerd als gestolen of vermist. En is de identiteitskaart nog geldig?

Screenen van identiteit
Er zijn verschillende verificatiemogelijkheden wat betreft persoonsgegevens of het identiteitsbewijs. Voor werkgevers is het aannemen van nieuwe arbeidskracht een potentieel risicovolle overweging. Het aannemen van iemand die niet over de juiste deskundigheid en bedrevenheid beschikt gaat het bedrijf op den duur veel geld kosten. Het ontslaan van een medewerker is niet eenvoudig. Voorkomen is in deze situatie beter dan genezen. Het beschikken over de juiste persoonsgegevens zorgt er in ieder geval voor dat u weet met wie u te maken heeft; het vertrouwen wordt daarmee groter. Indien er iets mis gaat binnen het bedrijf of in de communicatie is de informatie over de persoon in ieder geval correct. Het controleren van een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs is belangrijk. Het screenen van de ID-kaart, paspoort of rijbewijs zorgt ervoor dat de gegevens rondom zowel de persoon zelf als de verificatieplicht goed op orde zijn.

Risicobeperking met flexibel online screeningsproces
Validata is gespecialiseerd in het screenen van personen en bedrijven. Met behulp van een laagdrempelig online proces kunnen relevante persoonsgegevens van (toekomstige) medewerkers gescreend en geverifieerd worden. Het doel is om potentiële risico’s zo veel mogelijk te beheersen. Dat begint bij de kwaliteit en integriteit van de kandidaten. Door het uitbesteden van screening bent u gegarandeerd en verzekerd van een professioneel screeningsrapport. Validata levert snel en klantgericht, binnen de kaders van de privacywetgeving en in overeenkomst met het beleid van de opdrachtgever. De werkgever is verzekerd van de betrouwbaarheid en geschiktheid van de (potentiële) werknemer na de screening. Er kan op die manier worden vastgesteld of de potentiële werknemer een duurzame en bruikbare aanwinst kan zijn voor het bedrijf en u als werkgever.

 

Vorige post

Volgende post