ID-kaart screenen

ID-kaart screening
Bij het aannemen van een nieuwe medewerker is vertrouwen een belangrijke factor. Vertrouwen in de capaciteiten, vakkennis en motivatie van een nieuwe werknemer is belangrijk als werkgever. Enkele gegevens kunnen verifiëren is prettig en geeft een goede basis voor het onderlinge vertrouwen. Het komt dikwijls voor dat er onwaarheden in CV’s worden gezet over het bezit van bepaalde diploma’s of werkervaring. Maar ook informatie over de identiteit en persoonsgegevens kunnen verdraaid worden. De werkgever dient de ID-kaart te screenen als onderdeel van de verificatieplicht. Door middel van een verificatie van de scan van het document kan gecontroleerd worden of er geen sprake is van eventuele vervalsing. En is de identiteitskaart nog geldig?

Betere verificatie met ID-kaart screening
Er zijn verschillende verificatiemogelijkheden wat betreft persoonsgegevens of het identiteitsbewijs. Voor werkgevers is het aannemen van nieuwe arbeidskracht een potentieel risicovolle overweging. Het aannemen van iemand die niet over de juiste deskundigheid en bedrevenheid beschikt gaat het bedrijf op den duur veel geld kosten. Het ontslaan van een medewerker is niet eenvoudig. Voorkomen is in deze situatie beter dan genezen. Het beschikken over de juiste persoonsgegevens zorgt er in ieder geval voor dat u weet wie met wie u te maken heeft; het vertrouwen wordt daarmee groter. Indien er iets mis gaat binnen het bedrijf of in de communicatie is de informatie over de persoon in ieder geval correct. Het controleren van de identiteit en de ID-kaart is belangrijk. Veel werkgevers zien dit echter over het hoofd of achten het als vanzelfsprekend in orde. Het screenen van de ID-kaart zorgt ervoor dat de gegevens rondom de persoon zelf alsmede de verificatieplicht goed op orde zijn.

Risicobeperking met flexibel online screeningsproces
Validata is gespecialiseerd in het screenen van personen en bedrijven. Met behulp van een laagdrempelig online proces kunnen relevante persoonsgegevens van (toekomstige) medewerkers gescreend en geverifieerd worden. Het doel is om potentiële risico’s zo veel mogelijk te beheersen. Dat begint bij de kwaliteit en integriteit van de kandidaten. Door het uitbesteden van screening bent u gegarandeerd en verzekerd van een professioneel screeningsrapport. Validata levert snel en klantgericht, binnen de kaders van de privacywetgeving en in overeenkomst met het beleid van de opdrachtgever. De werkgever is verzekerd van de betrouwbaarheid en geschiktheid van de (potentiële) werknemer na de screening. Er kan op die manier worden vastgesteld of de potentiële werknemer een duurzame en bruikbare aanwinst kan zijn voor het bedrijf en u als werkgever.

Vorige post

Volgende post