Huurder checken? Voorkom vervelende verrassingen. Validata.

Huurder checken

HUURDER CHECKEN
Een huurder moet betrouwbaar en integer zijn. U moet er als verhuurder vanuit kunnen gaan dat iemand met respect en zorg met de woning omgaat. Het vinden van een geschikte huurder kan een lastige klus zijn. U wilt uiteraard voorkomen dat u een overeenkomst sluit met een onbetrouwbare huurder, maar hoe doet u dit?

Bij het selecteren van de ideale, geschikte huurder spelen meerdere omstandigheden mee. De informatie die de huurder overlegt moet kloppen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. De verleiding om de werkelijkheid net iets beter te maken dan het werkelijk is komt vaak voor. Blind vertrouwen op de aangeleverde stukken is daarom niet verstandig. Zowel voor de huurder als verhuurder is het belangrijk om een volledige en juiste voorstelling van zaken te hebben, voordat er een overeenkomst wordt gesloten. Een huurder checken is ideaal om snel en effectief te weten welke feiten correct zijn voorgespiegeld door de potentiële huurder. Zo weet u precies hoe de situatie in elkaar zit en met wat voor huurder u te maken heeft.

Een huurder laten checken geeft rust
Het doel van een huurder checken is uiteraard het ontzorgen van de verhuurder. Als verhuurder kunt u een hoop ellende krijgen, wanneer u in zee gaat met een verkeerde huurder. Een huurder die niet betaalt of niet integer is wil geen enkele verhuurder. Dergelijke situaties voorkomen kan lastig zijn, want hoe weet u of iemand betrouwbaar is. Door potentiële huurders te laten checken door professionals, worden deze zorgen uit handen genomen. Een screeningsproces wordt volledig begeleid en binnen het kader van de wetgeving rondom privacy. Vervolgens heeft u de zekerheid dat de gegevens van de huurder kloppen. Een huurder checken is een preventief middel dat een verhuurder gemak en zekerheid biedt.

Checken van de feiten van een huurder
Bij een check wordt gecontroleerd welke essentiële feiten over de huurder overeenstemmen met de werkelijkheid en welke niet. De screening is gebruiksvriendelijk, snel en effectief. Het screeningsproces verloopt geheel digitaal. Het maakt dus niet uit waar de huurder zich bevindt. Na afloop ontvangt u een digitaal screeningsrapport met daarin de uitkomst van de controles, op basis waarvan u de afweging maakt wel/niet in zee te gaan met de huurder. Wij raden u altijd aan het screeningsrapport met de huurder te bespreken.

De screeningsonderdelen die in een screenings zijn opgenomen, kunnen als volgt worden afgerond:
• Groen vinkje: De benodigde informatie is aanwezig en/of de aangeleverde informatie is correct.
• Uitroepteken: Extra aandacht is vereist bij dit screeningsonderdeel.
• Vraagteken: De verificatie van de geleverde informatie is onmogelijk gebleken.

Huurder checken: kan vervelende verassingen voorkomen
Een huurder checken is een preventieve bescherming voor de verhuurder. Zo weet u dat u op de hoogte bent van relevante feiten en kunt u beter beoordelen of u met degene een overeenkomst wil aangaan. Voorkom vervelende verrassingen achteraf en laat uw huurders screenen!

Vorige post

Volgende post