Menu

Employment
screening

Employment screening betreft de verificatie van bepaalde gegevens van de kandidaat of medewerker in het kader van de uitoefening van een functie.

Employment screening betreft de verificatie van bepaalde gegevens van de kandidaat of medewerker in het kader van de uitoefening van een functie. Een dergelijke screening vindt meestal plaats bij indiensttreding of doorstroom. 

Zelfs als organisaties nog niet officieel screenen, doen zij tijdens sollicitatieprocedures vaak al wel onderzoek naar potentiële medewerkers. Dan worden bijvoorbeeld de LinkedInpagina of Facebook bekeken, diploma’s opgevraagd en referenten benaderd. Maar doordat deze handelingen niet worden aangemerkt als screening, voldoen zij niet aan de actuele wet- en regelgeving. Daarnaast is er door afwezigheid van een passend screeningsbeleid veel ruimte voor fouten.

Bewaken van kwaliteit en integriteit

De meeste organisaties kiezen voor employment screening vanuit risicomanagement. Naast het minimaliseren van risico’s, zijn het bewaken van kwaliteit en integriteit ook belangrijke redenen om met employment screening te starten. Door capabele en integere medewerkers te werven en te behouden kan een organisatie duurzaam blijven groeien.

Whitepaper

Wat houdt employment screening nu precies in, en waarom doen we dit ook alweer?

Download de whitepaper

Hoe werkt het screeningsproces?

Stap 1: Inloggen
Je logt in met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord
Stap 2: Keuze screeningsprofiel
Je kiest het juiste screeningsprofiel uit voor de kandidaat
Stap 3: Invullen persoonsgegevens
Naam
E-mail
Mobiel nummer
Stap 4: Doorlopen screening
Kandidaat ontvangt e-mail met inloggegevens en doorloopt zijn/haar screening
Stap 5: Start screening
Validata voert de screening uit
Stap 6: De screening is afgerond
Het rapport is klaar om te downloaden