Diploma Screenen

Checken van een diploma door te screenen
Bij het aannemen van nieuw personeel, zijn de juiste capaciteiten en voldoende vakkennis ontzettend belangrijk. Op een CV wordt vermeld welke opleidingen en diploma’s de sollicitant heeft gedaan en behaald, waarmee een bepaald niveau mag worden verwacht. Voor bepaalde functies is logischerwijs specifieke vakkennis vereist. Het blijkt echter dat meer dan de helft van de sollicitanten onwaarheden op zijn/haar CV heeft staan. Het komt zeer regelmatig voor dat er wordt gelogen over de werkervaring, maar ook over het bezit van specifieke diploma’s worden onwaarheden verkondigd. Als werkgever is het prettig en geruststellend om te kunnen controleren of een kandidaat daadwerkelijk over bepaalde diploma’s beschikt.

Grote zekerheid met diploma screening
Voor werkgevers is het aannemen van een nieuwe werknemer risicovol. Wanneer iemand z’n diploma’s niet behaald blijkt te hebben - een mis-hire - is dat erg vervelend voor de werkgever. Op den duur gaat diegene het bedrijf onnodig veel tijd en geld kosten. Het hebben van de juiste en praktische informatie over een (potentiële) werknemer is ontzettend waardevol.
Het doel van een screening is om transparant en met een bepaalde zekerheid een samenwerking aan te kunnen gaan met een nieuwe medewerker. Door het screenen van de diploma’s van de medewerker, kan veel gedoe worden voorkomen. Het is een waardevolle investering. Diploma’s screenen zorgt ervoor dat bepaalde gegevens die van belang zijn voor de functie gecontroleerd en bevestigd worden. Zo kan er worden vastgesteld of de potentiële werknemer een betrouwbare en geschikte aanwinst kan zijn voor u als werkgever.

Flexibel online screeningsproces
Het screenen van diploma’s kan tijdrovend zijn. Validata is dé specialist in het screenen van personen en bedrijven. Door het laagdrempelige online-screeningsproces kan Validata eventuele onzekerheid en zorgen wegnemen. Voor elke (potentiële) arbeidskracht wordt een persoonlijk screeningsrapport afgeleverd. De privacywetgeving en beveiliging is zeer belangrijk voor Validata tijdens het diploma screenen. De privacy van de kandidaat wordt zeer goed beschermd en er wordt discreet omgegaan met persoonsgegevens. De werkgever is verzekerd van de betrouwbaarheid en geschiktheid van de (potentiële) werknemer na de screening. Er kan worden vastgesteld welke kandidaten betrouwbaar en oprecht zijn en daarmee een positieve aanvulling kunnen zijn voor uw bedrijf.

Vorige post

Volgende post