Diploma check - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

Diploma check

Twijfels over de betrouwbaarheid van een sollicitant? Dat is helemaal niet zo gek. Uit gegevens van Google blijkt dat er maandelijks honderden mensen de zoekterm ‘diploma kopen’ intypen in zoekmachines. Dit zijn relatief gezien grote aantallen en waar vraag is, is ook aanbod. Er bestaan verschillende bedrijven waar diploma’s worden vervalst, ook in Nederland. Dit is allesbehalve een ingewikkelde procedure. Er wordt een bestelling geplaatst via een website en na de betaling is het diploma al binnen enkele dagen in huis.

Diploma mills

 Naast de bedrijven die diploma’s vervalsen, bestaan er ook nep-universiteiten die diploma’s uitgeven, de zogenaamde diploma mills. Dit is een niet-geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs die onwettig diploma’s en academische graden verkoopt. Deze zijn vaak niet te onderscheiden van echte diploma’s. Het moge duidelijk zijn dat een diploma van een mill totaal geen waarde heeft. Een diploma vervalsen is als handeling niet strafbaar, maar op het moment dat dit vervalste diploma wordt gebruikt is het valsheid in geschrifte. Dat is uiteraard wel strafbaar.

Diploma’s laten controleren

Het is voor werkgevers mogelijk om een diploma check uit te laten voeren. U kunt een digitaal uittreksel uit het diplomaregister opvragen. Hierin staan:

  • De naam van de opleiding.
  • De naam van de onderwijsinstelling.
  • Het examenjaar van de diplomahouder.

Hiermee weet u zeker dat het certificaat, diploma of getuigschrift echt is behaald en dat het niet gaat om een vervalsing.

Dienstverlening van Validata

 Validata is dé specialist in het screenen van personen en bedrijven. Voor elke potentiële werknemer wordt een persoonlijk screeningsrapport afgeleverd. De privacywetgeving wordt altijd gerespecteerd tijdens het checken van het diploma. De privacy van de kandidaat wordt zeer goed beschermd en wordt er discreet omgegaan met persoonsgegevens. Na de screening is de werkgever verzekerd van de betrouwbaarheid en geschiktheid van de kandidaat.

Meer weten over het checken van diploma’s? Neem contact met ons op!

Vorige post

Volgende post