De waarde van een credit check - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

De waarde van een credit check

Of u nu onroerend goed verhuurt aan een particulier of bedrijf, het is fijn te weten of iemand de huur wel kan betalen. U wilt wanbetaling immers liever voorkomen dan genezen. Validata biedt hiervoor een snelle credit check. De credit check voor particulieren geeft inzicht in iemands betaalverleden en betaalgedrag. De creditcheck voor bedrijven geeft een overzicht van verschillende kredietscores. Dit klinkt ingewikkeld, maar het tegendeel is waar. 

Credit check particulier

De meeste makelaars wenden zich tot Validata, in verband met de verhuur van een pand aan een particulier. Voor het uitvoeren van de credit check werkt Validata samen met twee verschillende dataleveranciers: Focum en EDR. Beide dataleveranciers maken gebruik van openbare bronnen alsmede ingekochte data om de kredietscore van een particulier te bepalen. Met behulp van verschillende combinaties van persoonsgegevens, wordt de kredietscore bepaald.

Hoe werkt een credit check?

Bijvoorbeeld: Jan Janssen is geboren op 01-01-1990. Hij woont momenteel in Den Haag aan de Dorpsstraat 21. Zijn telefoonnummer is 0612345678 en mailadres is janjanssen1990@validata.nl. Veel van deze gegevens worden gebruikt in openbare bronnen, maar ook om aankopen te doen in webshops. Uit verschillende combinaties (zoals jan janssen, gekoppeld aan telefoonnummer 0612345678) blijkt dat Jan Janssen vaak te laat is met betalen van online aankopen. Zijn kredietscore zal dan lager zijn, dan dat van iemand die altijd optijd betaalt.

Credit check bedrijf

Validata biedt ook credit checks voor bedrijven. Handig wanneer u bijvoorbeeld een bedrijfspand verhuurt. Net als bij particulieren, werkt Validata hiervoor samen met verschilende dataleveranciers: Kamer van Koophandel, Dun & Bradstreet en Graydon Quick Check. Naast de kredietscores vergelijkbaar met die van particulieren, geven deze credit checks ook inzicht in:

  • Waar het bedrijf gevestigd is
  • Wie bestuurder is van het bedrijf
  • Wat het risico op wanbetaling is
  • Welk kapitaal u het bedrijf kan toevertrouwen
  • Of het bedrijf (of bestuurder) sancties opgelegd heeft gekregen

Waarom meerdere credit checks?

Iedere dataleverancier koopt andere data in. Om een compleet beeld te vormen van iemands of een bedrijfs financiele situatie, is het belangrijk dat u meerdere credit checks uitvoert. Daarbij raden wij van Validata u aan, om de uitkomsten van een credit check altijd te bespreken met de particulier of het bedrijf. Zo komt u erachter of eerdere wanbetaling komt door een ongelukkige samenloop van omstandigheden, of dat het moedwillig was.

Meer weten? Begin direct of neem contact met ons op. Wij staan u staan u graag te woord.

Vorige post

Volgende post