CV-OK wordt volwassen

Het zal de meesten niet ontgaan zijn; sinds 1 januari gaan wij als organisatie door het leven onder de naam  Validata Group en bedienen wij de markt niet meer alleen via CV-OK, maar ook via Vrijwilliger-OK en Huurder-OK. Een grote stap voor onze organisatie, en daarom ook een goed moment om te reflecteren op de verandering en of onze verwachtingen gaan uitkomen.

Terugblik 2015
De Validata Group heeft in 2015 een heel goed jaar gekend. Binnen alle sectoren is groei gerealiseerd; enerzijds vanwege de grote aanwas van nieuwe klanten (ca. 250) , maar ook omdat bestaande klanten blijven en er eenvoudigweg meer mensen worden aangenomen. Hoogtepunt voor ons als organisatie was de ontwikkeling van twee nieuwe labels: Vrijwilliger-OK en Huurder-OK. Het gegeven dat de ontwikkeling van onze screenings software, de ruggengraat van onze dienstverlening,  ons in staat stelt om nieuwe markten te bedienen schept heel veel vertrouwen. Dat is goed voor ons, maar met name voor onze klanten en partners; wij zullen altijd met innovatie en ontwikkeling bezig blijven om onze opdrachtgevers zo goed mogelijk te blijven bedienen. Met het screeningsproces in algemene zin natuurlijk, maar randvoorwaarden als beveiliging, privacy en data spelen hierin ook een cruciale rol.

2016  
Dit jaar staat wederom in het teken van groei, maar op meer gebieden dan alleen klanten en omzet. Als organisatie met inmiddels ca 25 medewerkers (vast en flex) en ruim 25.000 screeningen komend jaar, wordt ook steeds meer aandacht besteedt aan de ontwikkeling van de interne organisatie. Flexwerkers zorgen voor meer innovatie en een sterkere bedrijfspositie, wel zullen we altijd de strategische en tactische kennis intern borgen, dus bij onze eigen mensen die vast in dienst zijn. Die balans (vast vs flex)  is een continue spel waar we dagelijks over nadenken. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan randvoorwaarden als een ethisch kompas en cultuurwaarden, die ervoor gaan zorgen dat we toekomstbestendig zijn.

Onze blik is derhalve niet alleen op morgen gericht. Het zoeken naar balans tussen de dagelijkse operatie en waar we over een jaar, of twee, willen staan vraagt wat flexibiliteit en energie, maar is een fantastisch pad. En qua markt bewerking? Veel focus wordt er nu gegeven aan het nog beter bedienen van internationale klanten, de zorg sector, waar screening verplicht is gesteld, en tevens de ontwikkeling van een laagdrempelig model voor de uitzenders en de uitzendkrachten. Daar is nog veel te winnen. En de introductie van nieuwe labels? Eerste stappen richting kantoor in het buitenland? Misschien; ze liggen al op de plank.

Meer weten? Neemt u gerust contact op met Job van der Weijden via mail op jobvanderweijden@validatagroup.com of telefonisch op 020 5356898.


Bron/auteur: J. van der Weijden

Volgende post