CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK gaan verder als Validata - Validata - Specialist in het wereldwijd verifiëren van data

CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK gaan verder als Validata

In oktober zal Validata Group haar labels CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK loslaten en verdergaan onder de naam Validata. Dit heeft nogal wat voeten in de aarde. Naast een naamswijziging, zal ook de gehele look and feel veranderen met een nieuw logo, nieuwe website en verbeterde teksten. Waarom kiest Validata voor een re-branding, waarbij zij een sterke merknaam zoals CV-OK loslaat?

“Validata ontwikkelt zich steeds meer als specialist in het online verifiëren van persoonsgebonden data”, vertellen de drie directieleden Harm Voogt, Job van der Weijden en Bart Bijkerk. “Dit gaat verder dan alleen de arbeids- of woningmarkt, wat maakt dat nieuwe ontwikkelingen steeds minder makkelijk onder een label zijn te hangen. De labels werkten hierdoor eerder beperkend, dan dat de organisatie ermee kon versnellen.”

Naast dat de labels de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf gaan beperken, is de naam Validata ook vanuit marketingoogpunt een slimme zet. “De merknaam Validata is voor alle soorten klanten makkelijker”, vertelt Harm Voogt, “Niet alleen met oog op new business in het buitenland, maar ook voor onze Nederlandse klanten waarbij hun screeningsbeleid tot over de Nederlandse grens reikt. Daarbij kan onze marketingafdeling straks een bredere focus leggen op één merk, in plaats van een beperkte focus op drie merken. Een nieuwe merknaam betekent dus ook een interne efficiëntieslag”.

Validata Group wordt Validata: Een compleet nieuw bedrijf?

Met de re-branding blijven de veranderingen in de bedrijfsvoering beperkt. De re-branding past bij de ontwikkelingen van het bedrijf, en zal andersom niet bepalend zijn voor de bedrijfsvoering an sich. “Met de re-branding past onze uitstraling beter bij de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt en nog gaan doormaken”, legt CTO Bart Bijkerk uit. “Validata gaat een volgende fase in, waarbij we een bredere doelgroep gaan bedienen en ons screeningsproces meer software-gedreven wordt”.

Voor klanten zal de meest ingrijpende verandering de nieuwe look en feel van Validata zijn. “Ik denk dat de re-branding bij zowel bestaande als nieuwe klanten voor meer duidelijkheid zorgt”, laat consultant Loetje de Koning weten. “Onze dienstverlening blijft natuurlijk hetzelfde, maar de vernieuwde website maakt het voor klanten gemakkelijker om gericht de informatie te vinden die zij binnen hun sector nodig hebben. Goedgeïnformeerde klanten betekent vaak ook beter geïnformeerde betrokkenen die gescreend worden, wat leidt tot een snellere afronding van screenings”.

De ambitie van Validata

Het loslaten van de labels is spannend, omdat de naam Validata in de markt nu nog minder bekend is dan CV-OK, het bedrijf dat in 2009 werd opgericht en van waaruit Validata is ontstaan. De directie is eensgezind wanneer er wordt gevraagd waar zij Validata zien over 5 jaar: “Onbetwist marktleider in (West-)Europa op het gebied van online, persoonsgebonden dataverificaties, waarbij de ambitie is een volledig geautomatiseerde softwareoplossing te bieden.”. CFO Job van der Weijden vervolgt “De komende jaren streven we naar een minimale omzetgroei van 30% per jaar. Het loslaten van de labels zal er naar verwachting ook voor zorgen dat de kosten worden gedrukt.”. Dit biedt Validata de mogelijkheid nog meer te investeren in haar software.

Heeft u vragen over ons re-brandingstraject? Neem contact met ons op via 020 535 68 98 of per e-mail via info@validatagroup.com.

Vorige post

Volgende post