Background checken | Validata | The comfort of being sure

Background check

Een background check laten uitvoeren

Een background check laten uitvoeren. Waarom zou u dat laten doen en welke voordelen biedt het? In sommige situaties wilt u meer zekerheid voordat u een keuze maakt over met wie u in zee gaat. Als werkgever is het vinden van de geschikte kandidaat voor een functie lastig en soms niet transparant. Als verhuurder een huurder kiezen is ook nog een moeilijke opgave. Vervelende situaties wilt u zo veel mogelijk voorkomen en achteraf spijt hebben natuurlijk ook. Er zijn verschillende methodes die ervoor zorgen dat u met meer zekerheid een overwogen keuze kunt maken en dat u een eerlijke representatie van de kandidaat hebt.

Een background check biedt zekerheid
Bij het aannemen van een nieuwe werknemer is een screening een goed idee. Een pre-employment screening onderzoekt het verleden van de potentiële werknemers en het biedt een volledig rapport voor de werkgever. In veel gevallen kan een onderzoek naar de achtergrond (een background check) belangrijke informatie opleveren. Onderstaande belangrijke zaken kunnen allemaal worden gecontroleerd:
• Opleidingen en behaalde diploma’s
• Referenties
• Sector-specifieke registers zoals het BIG en RGS

Sociale Media
Sociale media spelen een grote rol in de hedendaagse samenleving. Dat is een voordeel voor het screeningsproces. Online kan informatie van potentiële kandidaten worden verzameld en de relevante punten eruit worden gehaald. Als u zelf snel gaat surfen is de kans groot dat u weinig relevante informatie vindt, maar is de kans groot dat u wellicht de verkeerde persoon voor zich heeft. Het uitbesteden van een background check aan een professional is daarom een goed idee. Wij houden ons uiteraard altijd aan de geldende wet- en regelgeving en u bent ook verzekerd dat de geleverde informatie van desbetreffende persoon is.

Een professionele background check is effectief
Voorkom vervelende situaties die onnodig veel tijd en geld kosten. Een professional weet binnen welke kaders een potentiële kandidaat onderzocht kan en mag worden. Weet met wie u in zee gaat en laat een background check doen door een erkende partij. Het screeningsproces is digitaal en erg gebruiksvriendelijk voor zowel werkgever als de kandidaat. Als een kandidaat iets is vergeten aan te leveren dan krijgt hij/zij automatisch een herinnering.

Contact
Hebt u vragen of wilt u extra informatie over screenen? Neem gerust contact met ons op via info@validatagroup.com.

Vorige post

Volgende post